dijous, 22 de maig del 2008

La independència és possible

A alguns no ens ha sorprès gaire, però a molts sí.

La UOC ha fet una enquesta per saber què votaria la gent en cas d’un hipotètic referèndum d’independèpencia. I aquest és el resultat:
Votaría SÍ el 36,5%
Votaría NO el 22,1%
S’abstindria el 27,1%
No té el vot decidit el 11,7%
NS/NC 2,6%

Recordem que la UE va exigir per a Montenegro que en un referèndum amb una participació mínima del 50% hi votés a favor un mínim del 55% dels vots.

Per al nostre cas, tot depèn de què faria finalment aquest 11,7% que no ho ha decidit i el 2,6% que no respon: en total, 14,3% dels vots en el cas més desfavorable.

Suposem que s’abstenen tots. Els resultats serien : Participació 58,6 % Vots sí: 62,3% Vots No: 37,7% Conclusió: CATALUNYA INDEPENDENT

Suposem que tots voten NO. Els resultats serien : Participació 72,9 % Vots sí: 50,1% Vots No: 49,9% Conclusió: No es compleixen les condicions de Montenegro, però hi han més vots sí que vots no. La porta queda oberta per a una altra consulta.

Em sembla que no cal fer els números si tots voten que SÍ, oi?

I tot això sense que cap partit ho hagi proposat de veritat (proposar referèndums a sis anys vista és tirar pilotes fora, almenys si no va acompanyat d’un pla seriós i detallat de què s’ha de fer mentrestant).

Conclusió: la independència és possible JA ARA. Que és precisament el que proposem des de Refundar Convergència.

A què estem esperant?

2 comentaris:

Lluís G. RIbalta ha dit...

Benvolguts Tots,

Crec que el que cal és començar a fer un plantejament seriós. Permeteu-me que m’expliqui un xic més. Començar una campanya independent, fora de partits però amb el suport d’ells, per a començar a plantejar un possible referèndum. Informar, explicar, formar, comunicar… no volem que passi el mateix que al Quebec, oi? Que van fent referèndums i no en guanyen cap. Catalunya ha de guanyar a la primera! I recordem que qui guanyi serà Catalunya i els Catalans! No pas un partit o altre.

El problema rau en com veu una possible independència Convergència (que encara no la veu) a com la veu Esquerra (només em de veure com se les gasten actualment Carretero, Cadod i Puigcercós). Els espanyols, ja ho sabem, no la veuen ni la volen pas… PSC/PSOE, Iniciativa, PP… i malauradament tampoc tenen en compte aquesta possibilitat a Unió Democràtica de Catalunya.

Qui tindrà el lideratge d’aquesta campanya? CDC, Esquerra…? No podem permetre’ns que un tema com el nostre dret a decidir es partiditzi. Però sí que és necessari que els partits s’hi impliquin.

Primer hem de convéncer als nostres amics i veïns (UDC i molts militants i simpatitzants de CDC).

Visca Catalunya!

Lluís G. Ribalta

Refundar Convergència ha dit...

Benvolgut Lluís

Tens tota la raó. La independència ha de ser cosa de tots no d'un sol partit.

Però la independència és una qüestió política, i les eines per fer política són els partits polítics. Un referèndum (directe o indirecte, via eleccions com proposem) ha de ser impulsat des dels partits; si no ho fa un dels que ja hi ha (i CDC és qui millor ho pot fer) tard o d'hora ho acabrà fent algun altre, potser un de nou. Però estic segur que s'acabarà fent.

El problema és que ara per ara CDC no està per la labor.

I això és justament el que proposem: que CDC posi tota la seva força, política i moral, al servei de la independèmncia de Catalunya.


Endavant!

Joan Fonollosa