divendres, 16 de maig del 2008

Ja tenim ponències!

Feia dies que no teníem cap contacte, però és que la dinàmica de les coses ho imposava: després de les aportacions fetes per tothom, calia esperar a que les comissions redactores fessin els seus projectes de ponència. Ara ja els tenim i el proper dissabte al Consell Nacional les aprovarà, com a text base per a la discussió.

Mentrestant, han anat sortint a la premsa notícies diverses sobre el Congrés, però que tenien més a veure amb la baralla per les cadires que amb el debat per les idees.

Nosaltres no actuem així. Nosaltres volem que CDC sigui una força al servei del país, i per tant volem que adopti les decisions i les polítiques que Catalunya necessita, amb independència de qui les dugui a terme: les persones que han de liderar el partit han de ser aquelles que han defensat les idees i propostes que hagin esdevingut majoritàries. Discutir si X serà o no a l'executiva, sense saber què és el que es vol fer, és posar el carro davant dels bous i contribuir al desencís de la gent amb la política.

Cal per tant treballar per tal que el proper Congrés de CDC sigui un èxit, la qual cosa no és el mateix que fer que triomfin les propostes dels companys que ara ocupen les responsabilitats de direcció.

L'èxit del Congrés rau sobretot en que les seves conclusions i decisions, siguin les que siguin, hagin estat fruit d'un debat obert, transparent i exquisidament democràtic, tan lluny de les unanimitats "a la búlgara" com del penós espectacle públic que altres partits estan donant.

Si això és així, el Congrés serà un èxit siguin quines siguin les decisions que s'acabin prenent.

Així doncs el que cal és estudiar els textos seriosament i veure fins a quin punt s'ajusten o no als nostres plantejaments, per tal de presentar les esmenes corresponents si s'escau; us demano per tant que em feu arribar les vostres opinions i propostes i vehicularem les que hagin obtingut un consens més gran a través de les esmenes que presentarem els delegats al Congrés.

Precisament perquè creiem en el treball seriós i responsable, no en faig ara cap valoració, que seria precipitada. Temps hi haurà de fer-les.