dimarts, 15 d’abril del 2008

Refundar Convergència per guanyar el futur

(Article signat per Joan Fonollosa i publicat a l'Avui.cat el 22/3/08)

Catalunya es troba en una cruïlla crucial de la seva història. De les decisions que es prenguin en els propers anys (mesos?) en depèn no ja que segueixi essent una nació, sinó simplement la seva capacitat d’afrontar els reptes del segle XXI. És l’hora d’aparcar les petites misèries personals i partidistes i reaccionar d’una vegada. Com deia el President Companys, les causes nobles tenen molta gent al món que les defensa, però Catalunya només ens té als catalans. Per això són tan importants els Congressos que CDC i ERC celebraran l’estiu que ve.

CDC és la força política que està en millors condicions per impulsar aquesta Nova Renaixença, però per a això calen canvis radicals: de persones, però sobretot d’idees i estratègies. El proper Congrés ha de ser una veritable refundació del Partit, que proposo basada en dues idees:

1.- La independència és l’únic camí

Els fets dels darrers anys han demostrat que el model autonòmic no és viable: un sentiment anticatalà, massa estès a Espanya, ens posa en perill com a societat moderna i desenvolupada, i això afecta a tots els ciutadans amb residència a Catalunya, se sentin catalans, espanyols o mig i mig. Ha arribat l’hora per tant, d’emprendre de forma decidida el camí cap a la independència dins de la Unió Europea, amb un procés pacífic, impecablement democràtic i, en la mesura que Espanya vulgui, amistós.

2.- Radicalitat democràtica

Militar en un partit és molt més que pagar una quota i fer de decorat als mítings. Un militant és, abans que res, un ciutadà amb un criteri i una opinió, i les decisions del partit han de ser fruit del debat intern en un procés de baix cap amunt. La missió els dirigents és aplicar allò que han decidit democràticament els òrgans representatius i retre comptes de com ho han fet. La promoció dins del partit i la formació de les llistes electorals han de ser fruit d’un procés democràtic intern, que garanteixi l’elecció dels millors i on tots els militants es puguin sentir representats.

El repte és important i no ens en sortirem si no comencem a treballar tots junts i des d’ara mateix amb energia i decisió.
Per això faig aquesta crida pública a tots els catalans que hi estiguin d’acord, siguin militants o no de CDC, a posar-nos en contacte i organitzar-nos. I ofereixo com a primer punt de trobada l’adreça de correu Refundar.Convergencia@gmail.com.