dimarts, 15 d’abril del 2008

Què és Refundar Convergència?

Refundar Convergència és un col·lectiu de militants i simpatitzants de Convergència Democràtica de Catalunya preocupats pel futur del nostre país, que creiem que cal actuar urgentment per tal de preservar-lo davant les amenaces actuals, que posen en perill la seva supervivència no tan sols com a nació, sinó també com a societat moderna i desenvolupada.



Aquesta actuació requereix canvis radicals en la política seguida fins ara, i és per això que ens hem posat en marxa.



Creiem que Convergència Democràtica de Catalunya és la millor eina de què disposa Catalunya per liderar aquests canvis. Però per tal de fer-los possibles cal que sigui la pròpia Convergència que, sense renunciar a res del seu ric patrimoni polític, faci un canvi en les seves estratègies i els seus objectius.



Aquest canvi s'ha de produir necessàriament en el 15è Congrés, que s'ha de celebrar el proper mes de juliol del 2008. La nostra actuació, doncs, està adreçada a aconseguir que les nostres propostes siguin adoptades en les resolucions del Congrés o, almenys, hi tinguin una influència important.



Aquest col·lectiu es va presentar en públic a través d'un article publicat a l'Avui.cat el dissabte 22 de març "REFUNDAR CONVERGÈNCIA PER GUANYAR EL FUTUR" signat pel Conseller Nacional de CDC Joan Fonollosa, qui actua com a portaveu de tots.



Posteriorment, hem elaborat i publicat dos altres documents com a base de treball de les nostres propostes, titulats "UN NOU PARADIGMA PER AL CATALANISME" i "PROPOSTA DE FULL DE RUTA PER A LA INDEPENDÈNCIA" que van ser publicats a e-noticies el dia 3 d'abril.



(Es pot accedir als tres documents en aquest mateix bloc)



També podeu veure una entrevista a Joan Fonollosa a e-noticies.tv:

http://www.e-noticies.tv/canal-entrevistes/joan-fonollosa-2358.html



A partir d'aquest moment, la nostra acció se centra en el treball congressual, seguint les normes del mateix Congrés i per tant hem posat a la disposició de les comission redactores de les Ponències els documents esmentats, per tal que els tinguin en compte; i és la nostra intenció seguir treballant en aquesta línia fins al final.