dilluns, 30 de juny del 2008

Ahir va ser un mal dia

Ahir va ser un mal dia per als que volem veure lliure la nostra pàtria. Ja sabeu a què em refereixo.

No tant perquè guanyéssin uns o altres sinó per tota l'onada d'espanyolisme que ens cau (i caurà) al damunt amb tot allò de "la roja" i que "somos los más mejores" i etc. etc. etc.

Ara que ja han passat algunes hores i hem dormit una mica, permeteu-me que us faci arribar unes quantes reflexions.

Primera: és cert que anit a molts carrers i places de Catalunya es van sentir crits, clàxons i petards. Naturalment, no a tot arreu igual: no és el mateix l'Hospitalet de Llobregat que Girona, o Nou Barris que Amposta, per dir alguna cosa. Ara bé, el cert és que tampoc no eren tants, per molt que a alguns a qui ha tocat més d'aprop, potser els pugui semblar el contrari. Compareu la gent que va sortir ahir al carrer amb la que surt quan el Barça guanya una Champions (era el campionat equivalent) o fins i tot amb les celebracions de l'Espanyol o en altres esports: de la Penya en bàsquet o del Reus en hoquei, per dir dos exemples. Jo mateix he hagut de suportar, en ple Eixample, fins a quarts de tres un cotxe que anva donant voltes i tocant el clàxon. Emprenyava força, però era un sol cotxe.

Segona: tots els que segur que votarien que no en un hipotètic referèndum per la independència, eren al carrer ahir, però molts dels que hi eren, o no es molestarien en anar a votar o fins i tot n'hi ha que possiblement votarien a favor. L'ànima humana és molt complicada i hi ha gent que "va" amb Espanya per raons d'allò més variades: és on juguen els catalans, o fins i tot que mentre no tinguem la catalana, aquesta és la nostra (no és conya: això m'ho han dit seriosament!)

Tercera: això és així, en l'estat actual de les coses: amb uns líders polítics desorientats, que no saben per on tirar (alguns sí: per exemple, ahir tot un president de la Generalitat signava un article titulat "perquè vull que guanyi Espanya") i sense que s'hagi fet cap campanya seriosa per convèncer ningú.

Crec que no cal esverar-se més del compte: malgrat tot, hi ha raons per l'esperança.

Endavant!

divendres, 13 de juny del 2008

Les nostres propostes, a l'Avui.cat

A l'edició electrònica del diari Avui hi ha una nova referència a la nostra tasca, i s'hi inclou (en format pdf) una presentació que hem preparat.

Aquesta és l'adreça:
http://wwww.avui.cat/article/mon_politica//32715/refundar/convergencia/comenca/treballar/la/seva/proposta/independentista.html

Si voleu rebre per correu la presentació en power point, escriviu-nos demanant-la a
refundar.convergencia@gmail.com